Furtun aspiratie - Furtun din cauciuc, pvc sau poliuretan

furtun aspiratie poliuretan Comercializam o gama larga de furtun aspiratie, din materiale diverse – furtun de cauciuc, furtun din poliuretan sau furtun PVC. Furtunul de aspiratie se distinge prin prezenta spiralei incorporate in structura peretelui furtunului, care permite acestuia sa reziste la vacuum (forta de aspiratie sau depresiune) pentru toate aplicatiile de aspiratie.

Produsul furtun de aspiratie vine intr-o gama foarte larga de tipuri constructive, diametre interioare si variante de material. In general furtunul de aspiratie poate fi folosit si la refulare (impingere), dar nu toate modelele sunt utilizabile in acest fel, exista si exceptii.

Dintre cele mai frecvent utilizate, putem mentiona:

 • Furtun aspiratie din poliuretan: Este un tip de furtun de aspiratie transparent, utilizat pentru transportul materialelor uscate. Este compus din doua variante principale: Furtun poliuretan tip PU-C (pentru aspiratie rumegus, talas, exhaustare, praf de lemn, hartie, carton, si alte particule cu abrazivitate mai redusa), precum si modelul furtun poliuretan tip PU-H pentru particule cu abrazivitate ridicata (cu perete mai gros, pentru cereale, granule de plastic, span, pilitura etc).

  furtun aspiratie cauciuc Pentru aspiratie si transport faina se recomanda un furtun special de faina, care detine o spirala antistatica incorporata, pentru a preveni declansarea scanteilor care ar putea cauza explozia amestecului de aer si faina. Va rugam sa ne contactati pentru informatii privind acest model.

  Furtunul din poliuretan este foarte usor, extrem de flexibil si avantajos ca pret, si foarte rezistent la abraziune. In schimb (ca dezavantaj) modelele de furtun aspiratie din poliuretan nu rezista la apa sau alte lichide pentru ca bacteriile descompun furtunul in prezenta apei. Se folosesc numai in medii uscate si pentru substante uscate.
 • Furtun aspiratie din cauciuc: Cel mai rezistent tip de furtun de aspiratie, furtunul din cauciuc este prevazut de obicei cu insertie textila (care ii confera furtunului de cauciuc rezistenta ridicata la presiune), si in acelasi timp a spiralei metalice incorporate, care permite utilizarea produsului furtun aspiratie din cauciuc pentru vacuum (absorbtie). In plus, spirala permite flexibilitatea furtunului si mareste rezistenta mecanica acestuia.

  Furtunul de aspiratie din cauciuc are si avantaje si dezavantaje. Avantajele principale sunt rezistenta foarte mare in timp, rezistenta foarte buna la presiune si vacuum, rezistenta la uzura si factori atmosferici, cat si faptul ca poate fi folosit iarna afara, la temperaturi chiar si de – 30 grade C. precum si la temperaturi mai ridicate, de pana la 80 grade C (uneori si mai mult) In plus, in functie de model poate fi folosit pentru aspiratie de lichide, substante, apa, apa cu noroi, apa murdara, apa cu pietris, lapte, vin, ulei, lichide alimentare, precum si petrol sau benzina, motorina, ulei mineral (variantele pentru produse petroliere) sau chiar chimicale foarte agresive (acizi, baze, solventi etc).

  furtun aspiratie pvc Dezavantajele tipurilor de aspiratie din cauciuc sunt greutatea mare, fiind ceva mai dificile de manevrat, cat si pretul mai ridicat. Totusi, pretul este compensat prin rezistenta in timp si in final este mai redus daca se ia in calcul si durata de utilizare.
 • Furtun aspiratie din PVC: Este un produs care realizeaza un compromis intre caracteristici si pret, fiind de multe ori o varianta economica dar foarte functionala in acelasi timp. Se preteaza atunci cand exista un buget initial mai redus.

  Furtunul de aspiratie din PVC prezinta spirala incorporata, fie din PVC (plastic), sau metalica. Poate fi transparent sau nu, si intr-o gama larga de culori. Se poate folosi atat la substante uscate cat si la lichide de orice tip, inclusiv la vidanjare. Spirala incorporata confera furtunului atat rezistenta la presiune cat si la vacuum, dar ii permite si sa fie flexibil si usor de manevrat, mai usor decat furtunul de cauciuc.

  Furtunul din PVC pentru aspiratie se foloseste la apa, apa cu noroi, apa cu pietris, apa murdara, vidanja, lichide alimentare (unele modele de furtun sunt FDA compatibile) precum si particule uscate sau alte substante. Este eficient ca pret si usor de manevrat.

  Ca dezavantaje, furtunul din PVC de aspiratie nu se foloseste la mai mult de 60 grade C (temperatura limita pentru PVC), iar in zona de temperaturi scazute merge doar pana la 0 … -5 grade C functie de model. Exceptand unele modele speciale pentru temperaturi scazute, nu poate fi folosit iarna la exterior, intrucat devine rigid si poate sa se fisureze.

  Furtunul de aspiratie din PVC este folosit pe larg si in aplicatii casnice, pentru motopompa, aspiratie apa, udat in gradina etc.

Oricare ar fi aplicatia Dvs de aspiratie, avem un furtun potrivit pentru situatia respectiva.
© FurtunCauciuc.ro by Emsai. Toate drepturile rezervate.  |   Confidentialitate  |   Termeni  |   CONTACT