Furtun apa

furtun apa alimentar din cauciuc Emsai Bucuresti ofera furtun apa din import, produse de prima calitate din UE. Modelele de furtun de apa comercializate prezinta o foarte buna flexibilitate, sunt rezistente la actiunea mediului, cu o foarte buna anduranta si nu in ultimul rand, la preturi competitive.

Dupa materialul constructiv, furtunul de apa se clasifica in 2 categorii principale:

 • Furtun apa din cauciuc - se remarca prin rezistenta foarte mare in timp, flexibilitate, si poate fi folosit si iarna la temperaturi de pana la -30°C. La capatul superior al intervalului de temperatura, furtunul de apa din cauciuc poate rezista pana la 80...100 °C. Exista insa si modele care rezista la mai mult. Furtunl de apa din cauciuc poate fi cu insertie textila (de refulare) sau cu insertie textila si spira metalica incorporata, pentru absorbtie apa.
 • furtun apa din pvc alimentar
 • Furtun apa din pvc - este un produs foarte diferit de furtunul de cauciuc. Comparativ cu acesta, furtunul de apa din PVC este mai usor si mai ieftin. Ca dezavantaje, nu poate fi folosit iarna intrucat la temperaturi sub zero se intareste si devine inutilizabil, putand crapa daca este miscat. In principiu furtunul din PVC se foloseste la temperaturi intre 0...60°C.

  Produsul furtun apa din PVC are mai multe tipuri:

  • a) model de refulare, care prezinta insertie textila, furtun pvc transparent;
  • b) furtun pvc transparent pentru apa, de absorbtie, care prezinta spira de PVC incorporata;
  • c) furtun PVC transparent cu spira din PVC de calitate alimentara, compatibil cu norma FDA;
  • d) Furtun PVC netransparent (colorat) pentru aplicatii grele, cu spira din PVC incorporata, este folosit cel mai frecvent ca furtun de vidanja si la aplicatii grele;
  • e) Furtun din PVC transparent cu spirala metalica incorporata, are calitate alimentara, foarte buna rezistenta la vacuum si se foloseste intr-o gama larga de aplicatii diferite.

Furtunul de apa poate transporta atat apa rece cat si apa calda, apa murdara inclusiv ca furtun de vidanja. Spira metalica incorporata ofera furtunului rezistenta la vacuum, care ii sustine capacitatile de absorbtie; iar insertia textila ii confera o foarte buna rezistenta la presiune. furtun apa, pvc cu spira metalica

Aplicatii furtun apa:

 • Furtun de apa transparent cu spira din PVC - pentru aplicatii generale. Este transparent cu spira din PVC netransparenta, si vine in 2 modele principale, standard (nealimentar) cat si alimentar, cu norma FDA. Poate transporta atat apa rece cat si apa calda pana la 60°C; dar se poate utiliza si la lichide alimentare diverse, precum si la unele substante chimice de concentratie slaba. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati cu informatii privind aplicatia Dvs, respectiv ce substanta chimica trece prin furtun, si va vom ajuta sa alegeti modelul potrivit.

  Nota, acest furtun se poate folosi si la apa murdara, apa cu nisip, etc intrucat are si o rezistenta buna la abraziune.
 • Furtun de apa din cauciuc - considerat produsul superior, furtunul de apa din cauciuc prezinta si avantaje si dezavantaje. Ca avantaje putem enumera rezistenta exceptionala in timp, la conditii atmosferice, la ozon si razele soarelui inclusiv radiatii UV. Produsul este flexibil, foarte rezistent la presiune, si spre deosebire de furtunul de apa din PVC, poate fi folosit si iarna afara, la temperaturi de pana la -35 grade Celsius. Poate avea insertie textila in varianta pentru refulare, sau insertie textila si spira metalica incorporata, in varianta pentru absorbtie.
 • furtun vidanja cauciuc, furtun vidanjare
 • Furtun din cauciuc pentru apa calda - Poate fi folosit pana la temperaturi de 80 sau 100 grade celsius si prezinta avantajele generale ale furtunului de apa din cauciuc. Ca dezavantaje ale furtunului din cauciuc, pretul este ceva mai mare iar produsul este mai greu decat furtunul din PVC.
 • Furtun pentru apa rece, poate fi din cauciuc sau pvc, se poate utiliza pentru apa potabila inclusiv din reteaua publica, apa distilata, apa cu presiune etc.
 • Furtun de apa murdara, ape uzate etc = de asemenea din cauciuc sau pvc; exista modele pentru aplicatii usoare cat si pentru aplicatii grele. Din aplicatiile mai grele putem enumera apa cu mal, apa cu nisip si pietris, furtunul de vidanja s.a.m.d; aceste modele au spirala de PVC incorporata si sunt foarte rezistente atat la actiunea apei cat si a presiunii, a vacuumului si la actiunea abraziva a nisipului/pietrisului transportat pe furtun.
 • Furtun tip pompieri, poate fi cu insertie textila la exterior si cauciuc la interior (culoare alba), sau din PVC cu insertie textila incorporata (albastru). Poate fi prevazut cu cuple Storz sau nu. Nota, nu comercializam furtun PSI, ci doar furtun tip pompieri, non-PSI, pentru udat, agricultura etc.
 • Furtun de apa sub presiune, din cauciuc sau pvc, utilizabil in orice aplicatii industriale, in constructii, in aplicatii tehnice sau grele etc.

Avem cate un model pentru fiecare aplicatie de transport de apa posibila, va invitam sa ne contactati pentru a va oferi un furtun profesional, la pret excelent.


© FurtunCauciuc.ro by Emsai. Toate drepturile rezervate.  |   Confidentialitate  |   Termeni  |   CONTACT